Beskrivning marsipanros

Idag gör jag marsipanrosor! Använder mina verktyg eftersom jag vill att de ska bli riktigt stora och fina. Här kommer en beskrivning på hur jag gör. Jag använder marsipan från Örebro bagerivaror. Jag har sån tur att jag bor i grannbyn med fabriken men nu för tiden handlar jag marsipanen på Ica här hemma som har tagit in alla färger i sitt sortiment. Det är skönt att slippa färga marsipanen själv ibland!Kavla ut marsipanen tunt. Använd maizena så att inte marsipanen fastnar. Jag använder en rosutstickare som finns att köpa på tårtbutiker på nätet.
Sedan formar jag en kona av en bit marsipan. Varje blad får lite struktur genom mitt veinerverktyg som också finns att köpa på tårtbitikerna på nätet. Det finns många olika varianter men jag gillar den här bäst.Lägg upp det första bladet tight mot konan.Gör vartannat blad. Gör bladnerver med verktyget färst upp det tight mot konan.Det tredje bladet låter man sitta lite lösare mot konan.Dessutom använder jag veinerverktyget för att tulla ut kanten på bladet lite.Fortsätt att fästa upp vartannat blad mot rosen.Nu kanske man tycker att rosen är klar eller så fortsätter man om man vill ha en mer utslagen ros.Då kavlar man bara ut en till marsipanmall och fortsätter likadant. Tänk på att placera rosens blad så att de hamnar omlott med varandra och inte mitt över.Färst upp vartannat blad. Nu kan man trycka ut bladen lite mera med verktyget så att bladen blir lite större.

Sedan har man en färdig vacker ros! Om man har svårt att få bladen att fastna ordentligt kan man bara pensla varje blad med lite vatten innan man fäster upp dem.4 rosor var allt jag hann göra på en timme. Det är tidskrävande, men det är det värt!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Åh tack för förklaringen, har inte riktigt vetat hur man använder såna här (har liknande fast mindre tror jag), fick ingen förklaring till paketet..

2012-05-18 @ 22:32:33
URL: http://jannu.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0