En fusktårtaHär kommer en bild på min fusktårta jag har gjort som står i ett vitrinskåp hemma i vardagsrummet. Den består av frigolit och är täckt med sockerpasta. Anledningen att jag lägger ut bilden nu är för att jag i helgen gjorde min första sockerblomma från det kitt jag beställde. Den blev inte översnygg direkt men när jag la den över tårtan som stod i vitrinskåpet så blev det plötsligt så bra. De var som gjorda för varandra.

CupcakeTårta till SlottsbröllopHej Hej

Mitt i all panik så har det bakats Cupcaketårta. 60 muffins och 2 glutenfria plus en liten tårta. Tårtan består av chokladbotten, hallonmousse, hallon och chokladmousse. Från början skulle tårtan vara brun, dock ansåg jag att det inte såg ett dugg snyggt ut med den bruna färg jag lyckats fått så ett beslut över huvudet så var jag tvungen att rädda tårtan. Jag tror att brudparet hellre uppskattar en fin tårta en en ful och brun! =) Iband går det inte som man tänkt sig och då får man tyvärr göra det man är bra på i stället.

Det här är bara en liten bit av hela bakverket, den kommer vara 5 våningar hög och innehålla mycket mera cupcakes men pga av värmen ville jag inte riskera att de skulle bli förstörda bara för att jag skulle fotografera.

ElefanttårtaLite i efterhand kommer denna tårta. gjorde den till förra veckan men har haft fullt upp med snickeri på hus så det har varot svårt att hitta en ledig stund ens för datorn.

Denna var till min kusins lilla grabb som fyllde 1 år. Den är täckt med den marshmallowfondanten som jag gjorde och det fungerade riktigt bra. Var lite svårare att täcka eftersom den inte var lika smidig att arbeta med men det handlar nog mest om att få den rätta konstistensen på den.

Elefanter och MMFIdag har jag bakat för fullt sedan jag kom hem från jobbet. Det har varit muffins och tårtbotten och så knådade jag ihop dessa elefanter. 

Idag har jag även för första gången testat att göra något som heter marshmallowfondant. Den används istället för sockerpastan och är gjord av marshmallows och florsocker. Den var mycket godare än sockerpasta och funkar det bra att täcka tårtan med den kommer den nog bli en ny favorit. Har även införskaffat ingredienser till sockerpasta, tänkte även där prova på att göra min egen och se hur det blir.

Jag är med och tävlarJag har fått lite bokmani den sista tiden och tävlar därför om denna bok som förmodligen innehåller en massa härliga recept att ge sig på.

Var med och tävla ni med, klicka på länken!

http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/Blogginlagg/?blog=79&entryid=3150#comments

Semestern är slut och bakandet i full gång

Då var semestern slut och jag hoppas verkligen att ni som läser denna blogg har haft en trevlig sommar.

Jag vill passa på att tacka alla för era fina kommentarer. Jag blir så glad av alla uppmuntringar och det peppar till ännu mera tårtbak i framtiden.

Är i alla fall tillbaka till både jobb  och tårtbak. Den här veckan har det bakats för fullt och ni kan här se resultatet av bröllopstårtan som ska ätas upp i morgon. Den består av chokladbotten, chokladmousse och jordgubbsmousse och mumsig hoppas jag att den är.

Planerna inför hösten är först och främst att givetvis baka alla tårtor som är beställda men jag har även beställt hem en uppsjö med material för att börja lära mig mer avancerad sockerblomtillverkning. Att göra riktigt detaljrika blommor och sen binda ihop dem till ett vackert arrangemang eller bukett. Ska bli riktigt roligt att göra lite andra blommor och jag hoppas att jag lyckats lära mig något. Men som sagt jag undrar hur många marsipanrosor jag har gjort och ännu är jag inte nöjd. Har föresten beställt material till det också. Idag gör jag rosorna för hand med hjälp av plastfolie men nu ska jag testa några verktyg och se hur pass mycket finare de kommer bli.


RSS 2.0