Blåbärstårta med kardemummaIgår vad det kalas för min kära bror som fyllde 32 år! Han firades med en blåbärstårta med kardemummabotten. Detta recept kommer från boken Lomelinos tårtor och tårtan var jättegod, jag gillar verkligen hennes recept! Botten är med kardemummasmak, tårtan är fylld med blåbärssylt och sedan spritsad med yoghurtgrädde, 2 delar grädde, 1 del turkisk yoghurt och sedan smaksatt med socker efter eget tycke. Yoghurtgrädden tyckte jag var perfekt att ha till en bärtårta. Det blev en väldigt frisk och fräch smak tillsammans med de färska nyplockade blåbären! Måste säga att blåbäen dock var väldigt viktiga för smakens skull och jag tvivlar på att det skulle smaka lika bra med blåbär från frysdisken. Just nu är blåbären väldigt smakrika ute i skogen, så ut och plocka!

Bröllopstårta i vitt

En enda tårta har jag tagit åt mig i sommar. Först var jag väldigt orolig för hur jag skulle få ihop denna tårta nu när vi är tvåbarnsföräldrar med en liten bebis. Men det har gått jättebra, vi har ju lärt oss nu hur man gör och Fredrik har fått ha barnen själv så att jag i lugn och ro har kunnat bakat. Känner mig nästan sporrad att baka ännu mera! Men jag har bara denna sommar som föräldraledig, börjar på min sista termin i höst och sen ska jag börja jobba, måste därför bara vara mamma och kanske baka en och annan tårta till nån släkting ibland istället.

Denna tårta är en variant av Wilmatårta. Den innehåller en ljus sockerkaksbotten och den nedre delen i varje botten är choklad. Den innehåller mörk choklad chokladganache, hallongrädde och en massa hallon, vaniljcreme, vit chokladgrädde och marsipan.

Den fina caketoppern har brudparet själva fixat. Ramen är köpt på Ikea. Riktigt fint tycker jag!


Klaras doptårtaEn tårta som jag aldrig visat är vår dotter Klaras doptårta från juni 2011! Nu när det snart vankas dop för vår yngsta kom jag på att det kanske är på tiden! En hederlig gräddtårta är aldrig fel, eller vad säger ni?

RSS 2.0