BröllopstårtaI morgon är det dags för Malin & Björn att gifta sig! Jag har fått äran att baka deras bröllopstårta! Provade min nya ställning, Skulle väll egentligen ha varit lite större bottnar på ställningen men jag hade ingen som var större och bara tre våningar hade inte räckt till.

Dessa bottnar är min citronkaka med chokladfyllning och jordgubbsmousse och färska jordgubbar i.

Lycka till Brudparet!

Chokladigt värreDenna gång har jag gjort en födelsedagstårta i chokladens tecken. Den består av chokladbotten, chokladganache och chokladkräm. För chokladälskare som mig och dem som ska äta av tårtan är det nog inga problem. Gott Gott!

Tänkte jag skulle dela med mig av min chokladbotten i dag. Recept från boken sju sorters kakor.
 

Farmors chokladkaka.

För en 25 cm form brukar jag dubbla receptet.

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en form och bröda med vetemjöl för finast resultat.

1 dl kakao
2 dl mjölk
1 dl socker

Låt  dessa ingredienser koka upp tillsammans till en chokladsås och låt svalna lite.

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/5 tsk bakpulver

Rör matfett och socker pösigt, tillsätt äggen och vaniljsocker. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd i äggsmeten varvat med chokladsåsen.

Häll smeten i formen och ställ i nedre delen av ugnen ca 1 tim.


En toppenkaka att baka tårta med! Sedan har jag gjort en toppeninvestering. Jag har köpt en tårtbottenskärare, den är hur bra som helst och gör att man numera kan få helt raka och fina tårtor!

Bröllops tårta

I går kväll blev det att baka bröllopstårta till ett väldigt speciellt brudpar. Jag ska själv få deltaga på bröllopet och detta är min bröllopspresent till dem. Vilka det är,, det kan jag berätta i nästa inlägg..men det är inte jag i alla fall!

Detta är bara andra tårtan som jag bygger på höjden men vad mycket bättre det gick denna gång. Två stabila citronbottnar som står på varsit tårtunderlägg i papp, när man bara bygger två våningar tar man sugrör och stoppar ner i den nedersta våningen lite varstans där trycket från den övre tårtan blir. Sen lägger man bara på den andra våningen som då vilar på sugrören och den undre tårtan.

Denna tårta blev en riktigt sommartårta, i varje lager har jag varvat med svenska skivade jordgubbar, hemmakokt vaniljkräm och vispgrädde. Det såg väldigt smarringt ut och det hoppas jag att det är också. Jag får ju själv smaka och det ska bli riktigt kul!

Jag själv firar två års dag idag med min sambo på nationaldagen och så ska vi på bröllop också. Jag tror det här kommer bli en riktigt trevlig dag!

Ha ett härlig Nationaldag,speciellt alla brudparen!

BröllopstårtorSå var tårtorna till det första bröllopet klara, de skulle vara lika men ändå olika och nog blev de söta allt. Det är lite nervöst när man ska få till bra bottnar, fyllning som håller och så ska sockerpastan dessutom hålla när man lägger den över tårtan men helt otroligt gick det på alla de fyra tårtorna som blivit gjorda.

Dessa består av citronbotten. Den ena med päron och walnötsmousse och den andra med hallonmousse, hallon och vaniljkräm.

Jag hoppas verkligen att paret blir nöjda och att de får en underbar dag!

Student 2009

Igår var Ida här och vi gjorde studenttårtor till hennes kompis som tar studenten idag. Det var rätt mycket att göra då jag även hade bröllopstårtor att fixa  med. Men det gick bra trots allt och fina blev dom allt.

De är båda botten av citronkaka, den ena fylld med hallonmousse och chokladmousse och den andra fylld med vaniljkräm och hallonmousse.

RSS 2.0