Döskalletårta
Till min egen födelsedag blev det tyvärr ingen tårta som jag utlovade så fint. Efter att ha bakat så många den veckan var jag helt enkelt tårtrött. Gjorde en rabarberpaj på vårens rabarber i stället och några chokladmuffins.

Fick i uppdrag att göra två födelsedagstårtor till Fredriks kompis med fria händer. hade först tänkt göra vanliga tårtor men när jag sen sprang på den svarta marsipanen på Ica så ville jag bara köpa den.  Det är tänkt att det ska vara lädertårtor och jag lät marsipanen ligga över tårtan som en tygbit med lite rosor som sticker fram. Jag tycker att det blev rätt snyggt. Döskallen hittade jag på internet, ville ju ha en annorlunda som såg lite läskig ut.

Tårtan är fylld med hallon och blåbärsmousse och ett lager med cholkadmousse och ljus botten. Hoppas att den går att äta. Det måste jag säga att det läskigaste momentet med tårtor det är när folk tar den första tuggan. Tänk om den skulle smaka illa!

Nu är det dags att njuta av en härligt solig dag!

Rosa Prinsesstårta till hembygdenSom en rosa kudde, Rosa i många färger och nyanser. Testade att göra några miniprästkragar, en gerbera, rosor och lite andra blommor.  Har blivit många prinsesstårtor den senaste tiden men jag tycker att det är kul att visa att man kan göra så mycket mer av en prinsesstårta än grön marsipan och en rosa ros.

På måndag är det min tur att få fylla år och därmed välja exakt hur min tårta ska se ut och smaka =) Ska försöka baka en riktigt fin då men vi får se om det blir marsipan eller sockerpasta som täcke.

På återseende

Alvin 4 årBarntåror var något helt nytt kan jag lova. Min brorsson Alvin fyller 4 år så jag tänkte knåoa ihop biltårtor. Det var svårt och tiden var knapp så ett enkelt resultat är vad det blev. Det är kul att göra tårtor i marsipan men svårt att få dem snygga och ett himla arbete med kavling. Dessa innehåller samma som en vanlig prinsesstårta dast denna gång testade jag en ny tårtbotten som var mycket luftigare och lättare.

Hoppas Alvin blir lite nöjd i alla fall och att de smakar bra!

RSS 2.0