Påskliljor



Igår blev det lite påskliljor gjorda i flowerpaste. På sidan växer också lite liljekonvalj.


Brudpar i webbutik

Tårtdekoration MC

http://www.celebrations.se/brollopsshop/trtdekorationer

I denna webshop finns det några fina och roliga brudpar till bra priser. Ett tips till er som planerar bröllop och vill ha något speciellt på er tårta. Många väljer nämligen att själva köpa caketoppern själva och sedan får tårtmakaren placera in den snyggt och passande på tårtan.


Chokladmoussepaj



Jag testar en del nya recept, fast från en receptbok som jag haft rätt så länge. Förra veckan gjorde jag en chokladcheesecake som blev så otäck och misslyckad att den inte ens fick omtalas. Men igår gjorde jag denna paj. Avsmakades och fotograferades i morse ;) Gillar man choklad så gillar man den här. Moussen var väldigt len och härlig och välsigt chokladrik. Jag har gjort om receptet lite, men orginal finns i boken Choklad. Tänk på att chokladen betyder allt i den här. Håll er därför borta från blockchoklad. Välj er favoritchoklad så blir det bäst!

Mitt recept

Botten
80 g digistivekex
80 g savoiardikex
90 g äkta smör

Fyllning
200 g ljus choklad (marabou mjölkchoklad)
100 g mörk choklad ( 70% marabou premium)
3 ägggulor
3 äggvitor
1/2 dl finkorningt strösocker

Kör kexen och smöret i en matberedare och tryck ner i en form med löstagbar botten. Jag använde en 22 cm form.
Smält chokladen i micron eller under vattenbad. Låt svalna lite och ha sedan i äggulorna och blanda ihop. Degen sväller eftersom äggulorna tillagas av den varma chokladen.
Vispa äggvitorna och sockret hårt.
Ha i chokladblandningen i äggvitesmeten och blanda försiktigt ihop.
Ha i smeten i pajformen och låt stå 6 timmar eller mera i kylskåpet.

Tror att den är god att servera till något gott tillbehör. Kanske färska jordgubbar, vaniljglass eller bara en klick grädde. Själv har jar bara lite apelsinchokladkross på toppen.





RSS 2.0