Doptårta till Milli-Valentina och Tuva

Hela vecka har jag spenderat med de här tårtorna. Gav mig på att testa nytt recept på bottnar, receptet som jag visade i ett inlägg nedan. Tänker inte göra om det på en sån här stor tårta igen. De var tunga, svårgräddade och sköra. Fick göra varje del för de stora bottnarna för sig. Det tog tid! Nu har jag testat amerikansk tårtbotten. Fördelen är att de är så mycket saftigare. Men så fyller amerikanarna mest sina tårtor med smörkräm. Nackdelen är att de blir lite blöta när de står. Saften rinner till botten på något sätt. Och sedan att de är tunga och svårbakade. Mycket ingredienser. Nästa gång ska jag prova ett annat recept.

Den här tårtan är till min gamla klasskamrat Lisa. Jag gjorde hennes sons doptårta 2010 och nu var det dags för lillasyster att döpas. Det är ett dubbeldop. Tårtan är fylld med vaniljkräm och jordgubbsmousse.  Den spacklad med grädde och täckt med sockerpasta. Jag har även för första gången provat att använda sockerpastan med chokladsmak. Detta för att det inte fanns tillräckligt många vita paket i butiken. Den var jätterolig och lätt att jobba med. Bårderna gör sig mycket bättre i verkligheten än på bild och nallen fick en jättefin läderliknande struktur. Däremot hade jag nog med facit i hand gärna haft min kära vita pärlbård. Men man måste förnya sig och variera sig lite ibland.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0